Filmvård

XPEL Produktvård

Se till att du använder skötselanvisningarna för den typ av produkt som du har köpt. Om du inte är säker på vilken produkt du har, kontakta din installatör eller återförsäljare för kontroll. Om du använder felaktiga skötselrutiner kan dina produkter skadas permanent.

ULTIMATE PLUSTM

Följ några enkla riktlinjer för att hålla din film snygg:
Vänta 48 timmar efter installationen med att tvätta bilen.

Ta bort insekts- eller andra fläckar så snart som möjligt med XPEL Filmrengöring.

Envisa fläckar kan avlägsnas med 99 % isopropylalkohol. Var noga med att hålla dessa kemikalier borta från bilens lack.

Försegla med XPEL Flawless Finish Lackskyddsfilm Tätningsmedel minst en gång var tredje månad för att bevara högglansen.

Installationsinstruktioner här: Instruktioner för förseglingsmedel

Lätta repor i filmen läker av sig själv på 20 till 30 minuter i rumstemperatur. Vid kallare förhållanden, eller för att påskynda processen, häll varmt vatten (120°F) över det drabbade området.
Undvik att använda en högtryckstvätt eller en vattenkälla med högt tryck nära filmens kanter, det kan leda till att filmen lyfter och/eller skadas.

Rengöringslera kan användas för att avlägsna föroreningar som finns på filmen.

STEALTHTM

Följ några enkla riktlinjer för att hålla din film snygg:

Vänta 48 timmar efter installationen innan du tvättar bilen.
Avlägsna insekter eller andra fläckar så snart som möjligt med XPEL Filmrengöring.

Envisa fläckar kan avlägsnas med 99 % isopropylalkohol eller lackförtunning. Var noga med att hålla dessa kemikalier borta från bilens lack.

Du kan använda XPEL Flawless Finish Lackskyddsfilm Tätningsmedel för att hjälpa till att bevara finishen, men tänk på att om du inte applicerar i ett jämnt mönster kan det leda till att filmen ser ojämn ut. Det rekommenderas att den appliceras professionellt.

Installationsinstruktioner här: Instruktioner för förseglingsmedel

Lätta repor i filmen läker av sig själv på 20 till 30 minuter i rumstemperatur. Vid kallare förhållanden, eller för att påskynda processen, häll varmt vatten (120°F) över det drabbade området.

Undvik att använda en högtryckstvätt eller en vattenkälla med högt tryck nära filmens kanter, det kan leda till att filmen lyfter och/eller skadas.

PRIMETM Automotive Fönstertoning Care

PRIMETM Fönsterfilm För Fordon har utformats för att behålla sitt felfria utseende och sin klarhet i många år. Följ de här tipsen för att ta hand om dina fönster på rätt sätt och hålla dem i bästa skick:

Tänk på att din fönstertoning kan ha ett dimmigt utseende eller fuktbubblor i upp till tio dagar efter installationen. Dessa förhållanden försvinner när fukten som använts för att applicera din toning torkar upp helt.

Vänta ungefär 1 till 5 dagar efter installationen innan du vevar ner eller rengör dina fönster baserat på klimatet där de installerades.

Använd en mikrofiberhandduk lätt fuktad med vatten för att rengöra fönstren. Vid behov kan du också använda milda glasrengöringsmedel utan ammoniak.

Undvik att använda vasst material, t.ex. skursvampar, för att rengöra de tonade fönstren.

Ta Bort Lackskyddsfilm

Det rekommenderas att filmen avlägsnas professionellt. Om det inte är möjligt att ta bort filmen på ett fackmannamässigt sätt kan den tas bort på följande sätt:

Avlägsnande av lackskyddsfilm bör göras med en ångmaskin. Den håller filmen smidig och våt så att den kan “sträckas” av fordonet.

Skala upp ett hörn av filmen med nageln.

Dra filmen mot dig i en liten vinkel på mindre än 45 grader (se figur 8a). Denna vinkel är viktig för att se till att limmet lossnar med filmen och inte stannar kvar på färgen. Filmen ska “sträcka sig” av bilen.
Om det finns något lim kvar på bilen, använd en allmän limborttagare för att hjälpa till att lossa det.

FUSION PLUSTM

Eftervård
Om du använder XPEL:s eftervårdsprodukter när du tvättar ditt fordon kommer du att förlänga livslängden på FUSION PLUSTM. Våra produkter har utformats för att komplettera våra beläggningar och kommer att hjälpa dig att hålla din bil snyggare under längre tid.

Tvättning
För bästa resultat, tvätta med XPEL Sköljfri Biltvätt varje vecka för att undvika att för mycket föroreningar bildas. Undvik att tvätta i direkt solljus för att minimera ränder och vattenfläckar. Tvätta från taket och nedåt och låt de smutsigaste sektionerna vara sist för att undvika eventuell korskontaminering.

För bästa resultat bör bilen tvättas varannan vecka för att undvika att det bildas för mycket föroreningar. Använd endast rekommenderade milda tvålar. Undvik biltvättar med stora borstar och rengöringsmedel med hög PH-halt.

Torkning
Torka alltid fordonet helt och hållet med en ren, mjuk, luddfri mikrofiberhandduk eller en luftblåsare. Låt aldrig vatten avdunsta på egen hand. Kranvatten kan innehålla mineraler som lämnar avlagringar på din beläggning och skapar oönskade vattenfläckar. För bästa resultat använder du XPEL mikrofiberhanddukar som har utformats för att absorbera vatten. Undvik alltid aggressiv avtorkning.

Rekond
För bästa resultat följer du tvätt- och torkningsstegen ovan. Följ upp med XPEL Detail Spray för eventuella kvarvarande fingeravtryck eller kladd på lackskyddsfilmen eller lacken. Du kan applicera XPEL Keramisk Boost för extra glans och sken (vid behov). Undvik att applicera XPEL Detail Spray eller XPEL Keramisk Boost i direkt solljus för att minimera ränder och vattenfläckar.

Fläktborttagning av Föroreningar På Ytor
Använd aldrig aggressiva produkter för att polera beläggningen eller för att avlägsna föroreningar på ytan.

Schema För Fordonsbesiktning
För att upprätthålla FUSION PLUSTM garantin, måste du besöka den FUSION PLUSTM-certifierade installatör som applicerade din ursprungliga beläggning var 12:e månad under garantitiden – såvida du inte har bytt adress, i så fall, kontakta oss genom att använda vårt kontaktformulär.

Meddelande om att lämna webbplatsen

Du är på väg att lämna webbplatsen! Klicka på “Fortsätt” nedan om du vill gå till XPEL.com, en engelskspråkig webbplats. Om du inte vill lämna webbplatsen stänger du det här meddelandet.

Tack!

Din förfrågan har skickats och mottagits. Vänligen ge oss 24 timmar för att svara. Om du behöver ringa oss, kan du nå oss på +310134675547.