FRÅGOR & SVAR

Vanliga Frågor Om Våra Produkter

Lacksyddsfilm

Du kan vaxa filmen, men se till att produkten du använder inte innehåller Nafta eller Fotogen i koncentrationer över 5%, och undvik vax som innehåller färgämnen. För bästa resultat rekommenderar vi att du använder vår XPEL Flawless Finish Lackskyddsfilm tätningsmedel. Den här produkten är speciellt utvecklad för användning med polyuretan lackningsskyddsfilmer för att ge maximalt skydd och glans, samtidigt som den inte innehåller några ingredienser som skulle kunna orsaka missfärgning med tiden.
Ja. Lackskyddsfilm kan appliceras på alla målade ytor som är släta.

Vår ULTIMATE PLUSTM och STEALTHTM filmer har en garanti på 10 år. Denna garanti täcker gulnande, färgning, delaminering, sprickbildning, fjällning, bubblande med mera. Mer information om garantin finns på vår webbplats. Warranty Information page.

Processen är densamma som för vanlig färg: fukta ytan med ett smörjmedel som t.ex. tvålvatten och gnugga sedan försiktigt ytan med leran. För envisa fläckar av insekter, fågelspillning eller fläckar från hårt vatten, använd Simple Green som smörjmedel för rekondleran.
Inget speciellt underhåll krävs för ULTIMATE PLUSTM . Filmen håller dock längre och är lättare att rengöra om den behandlas två gånger om året med XPEL Flawless Finish Lackskyddsfilm Sealant.
Alla våra filmer kan installeras på krom, även om finishen kommer att se något annorlunda ut än om den lämnas oskyddad. Vi rekommenderar att din installatör applicerar ett litet test på den önskade ytan så att du kan se hur det ser ut innan du bestämmer dig.

ULTIMATE PLUSTM har en garanti på 10 år mot en rad problem, bland annat gulnande. Mer information om garantin finns på vår webbplats Warranty Information page.

Ja, vi har en svart glansig lackskyddsfilm. Besök “Butik” ovan och klicka på XPEL ULTIMATE PLUS BLACK.

Klarlack är det självläkande lagret och är ungefär 13 mikrometer tjockt. Om det skiktet penetreras kommer filmen inte att läka.

Ja, våra färdigskurna kit finns att köpa på xpel.com, eller genom att ringa vår kundtjänst på 1-210-678-3700. Eftersom installationen kan vara ganska svår utan tidigare erfarenhet eller formell utbildning rekommenderar vi dock att installationen utförs av en av våra fabriksutbildade installatörer. För att hitta en installatör i din närhet kan du besöka vår Installatörsguide för att hitta en installatör i din närhet.

Nej, eftersom Lackskyddsfilmen absorberar stötar annorlunda skiljer sig filmens brytningsindex för mycket från vindrutan. På grund av denna skillnad orsakar en montering av de två tillsammans en förvrängning när man tittar genom glaset som skulle vara oacceptabel för fordonets passagerare.
Ja, TRACWRAPTM kan användas på vinyl.

Eftersom produkten installeras av oberoende installatörer varierar kostnaden kraftigt beroende på plats, arbetskostnad och erfarenhet. För att få en uppskattning från en lokal installatör i din närhet, gå till: Installer Locator

Det är alltid bäst att först kontakta din XPEL-installatör och förklara vad du undrar. Vi gör vårt bästa för att upprätthålla ett nätverk av installatörer som står bakom sitt arbete. Om din installatör efter detta inte kan eller vill åtgärda dina problem på ett tillfredsställande sätt kontakta vår kundtjänst för att få hjälp. De kommer att sätta dig i kontakt med en XPEL representant i ditt område som kommer att arbeta för att hitta en lösning på problemet.

Ja. Alla släta målade ytor kan täckas med lackskyddsfilm.
Lackskyddsfilm kan appliceras på alla släta målade ytor. Med tanke på de snäva toleranserna för vikt, balans och andra faktorer på vissa flygplan rekommenderas det dock starkt att rådgöra med flygplanstillverkaren för strikt vägledning.
Det finns ingen anledning att vaxa STEALTHTM, men om du vill göra det rekommenderar vi att du använder vår XPEL Flawless Finish Lackskyddsfilm Tätningsmedel. När du applicerar Sealent, arbeta på små områden och torka noggrant bort allt överskott innan du går vidare till nästa avsnitt.
Ja, men vänta 48 timmar efter installationen så att filmen kan torka helt.

Akryl-lösningsmedel, eller något annat Xylenbaserat lösningsmedel, skadar inte filmen om den inte ligger i det under en längre tid. För att använda denna typ av lösningsmedel på filmen (för att ta bort fläckar etc.) fuktar du en mikrofiberhandduk med produkten och torkar filmen i en eller två minuter. Om fläcken finns kvar, låt lösningsmedlet avdunsta och upprepa sedan processen.

Ja, även om Lackskyddsfilm kan installeras på båtar och vattenskotrar, vänligen läs igenom garantin för tillämpliga ytor.
Ja, högtryckstvättar kan användas på XPEL-lackskyddsfilmer, förutsatt att filmen har torkat helt efter installationen (vanligtvis 48 timmar) och förutsatt att vattnet inte riktas direkt mot filmens kanter.

Förutom på de enklaste karosseripanelerna är applicering av lackskyddsfilm en process som kräver en hel del erfarenhet och utbildning för att uppnå tillfredsställande resultat. De sammansatta kurvor som finns på de flesta ytor kräver att filmen sträcks och trycks ihop på ett mycket kontrollerat sätt för att säkerställa korrekt fästning utan att limmet förvrängs. Det rekommenderas därför starkt att filmen installeras professionellt.

Det beror på vilken beläggning som används. Vissa kan fördjupa finishen medan andra kan ge oönskad glans. Vi rekommenderar att man testar beläggningen på en provbit av oanvänd film eller på ett obetydligt område innan man belägger en skyddad panel. Vi rekommenderar att man använder FUSION PLUSTM. Keramisk beläggning, vår keramiska beläggning har utformats med lack och XPEL Lackskyddsfilm i åtanke.
Det är högst osannolikt att lackskyddsfilm skadar OEM-lack. De lacksystem som används på moderna monteringslinjer idag ger en bindningsstyrka på minst 16 MPa och högst 25 MPa mellan panelen och lacken, beroende på färg, skiftningar och det använda systemet. Vår films bindning till den målade ytan i normaltillstånd (omedelbart efter installationen) är 0,0753 MPa. Även efter år av värme och sol ökar bindningen mellan filmen och färgen till endast 0,17 MPa. Det betyder att i det absolut värsta scenariot är bindningen mellan fabriksfärgen och panelen över 94 gånger starkare än bindningen mellan vår film och färgen. I bästa fall är färgen 332 gånger starkare. Med detta sagt rekommenderas det fortfarande att låta en yrkesman ta bort filmen i enlighet med våra publicerade riktlinjer.
Ja. Lackskyddsfilm kan appliceras över vinylfolie eller grafik. Men om det finns några hårda kanter som filmen måste passera (som i fallet med ränder) kan det leda till att luft fastnar längs den kanten.
Ja, Strålkastarskyddsfilm kan installeras på bilens framljus och dimljus.
Vi rekommenderar att du använder XPEL Sköljfri Biltvätt, kombinerat med XPEL Detail Spray och Keramisk Boost för ökad renhet och släthet.
Ja. Även om du kan installera filmen på alla typer av färgbehandlingar, får du bäst utseende om det färgbehandlade området har slipats och polerats efter appliceringen av färgen.

Ja. ULTIMATE PLUSTM kan appliceras på alla släta ytor, men man bör vara försiktig kring all elektronik och/eller strömbrytare så att installationsvätskor inte kommer in i känsliga områden.

Ja. ULTIMATE PLUSTM kan appliceras på alla släta ytor, men man bör vara försiktig kring all elektronik och/eller strömbrytare så att installationsvätskor inte kommer in i känsliga områden.
XPEL Filmrengöring är i allmänhet avsedd att avlägsna smörja, smuts och oljor från lackskyddsfilm som leder till gulnande med tiden. För att avlägsna fläckar från andra ämnen som insekter, fågelspillning eller andra föreningar, använd aceton eller lackförtunning med en mjuk mikrofiberduk.
Även om filmens kant kan ses från vissa vinklar, märker man den i allmänhet inte om man inte letar efter den. Men om bilen är smutsig kan damm och smuts samlas längs filmens kant och då kommer den att synas tydligare. När bilen väl är rengjord blir det återigen svårt att upptäcka om man inte letar efter det.
Den självläkande klarlacken hos våra ULTIMATE PLUSTM och STEALTHTM filmer är utformade för att reparera sig själv från virvelmärken och lätta repor från biltvättar etc. Om en bit skräp har trängt igenom hela vägen genom klarlacken på filmen kommer den inte att självläka. Det enda sättet att åtgärda detta är att byta ut filmen.
Om det finns överskott av lim efter avlägsnandet kan du använda en limborttagare för allmänt bruk, som ofta finns i din lokala bilreservdels- eller heminredningsbutik.
The ULTIMATE PLUSTMSeriegarantin kan överföras till en annan ägare med ett köpebevis.
Nej, filmen kan inte återanvändas när den väl har applicerats och avlägsnats.

Alla våra lackskyddsfilmer kan installeras på aluminium eller borstad metall, även om de kan ändra utseendet i viss mån beroende på vilken film du väljer. Vi rekommenderar att du låter din installatör applicera en liten provbit av filmen på ytan i fråga för att bestämma utseendet innan fullständig installation.

Vi rekommenderar att du använder vår XPEL Flawless Finish Lackskyddsfilm Tätningsmedel. Den här produkten är speciellt framtagen för användning av lackskyddsfilmer polyuretan för att ge maximalt skydd och glans, samtidigt som den inte innehåller några ingredienser som skulle kunna orsaka missfärgning med tiden. Vi rekommenderar också XPEL Detail Spray och/eller Keramisk Boost för extra släthet och enkel rengöring.
Vax, förseglingsmedel och skyddsmedel är vanligtvis utformade för att minska ytans energi i färgen, vilket gör den lättare att rengöra osv. En minskning av ytans energi minskar filmens förmåga att fästa på färgen och kan orsaka långsiktiga fästningsproblem. På grund av detta rekommenderar vi i allmänhet att dessa typer av produkter avlägsnas före installationen. Om dessa typer av beläggningar ska användas rekommenderar vi att de appliceras EFTER installationen av vår lackskyddsfilm.
Ja, beläggningar kan appliceras på filmerna. Att lägga till en beläggning hindrar inte filmen från att läka sig själv. Beläggningar kan lägga ett skyddande lager över filmen, vilket beroende på beläggningen kan ge olika egenskaper (kontakta din installatör eller ditt beläggningsföretag för mer information). Detta ytterligare beläggningsskikt kan, beroende på vilken beläggning som används, vara självläkande eller inte. När beläggningen slits ner och försämras, kan de självläkande egenskaperna hos ULTIMATE PLUSTM och STEALTHTM fortfarande finnas kvar. Vi rekommenderar FUSION PLUSTM Keramisk Beläggning. Vår keramik är speciellt framtagen för ditt fordons lackskyddsfilm och färg.

Se diagrammet på filmvård och se till att använda en ångpistol eller värmepistol för att värma och mjuka upp limmet. Detta ger bästa möjliga resultat och lämnar lite eller inget lim kvar. Eventuella rester som lämnas kvar kan avlägsnas med någon kommersiellt tillgänglig limborttagare som är säker för billack.

Vi erbjuder förskurna tröskelplåtsskydd för de flesta lastbilar och SUV:er som kan installeras professionellt av vårt oberoende nätverk av återförsäljare. Besök vår installatörsguide för att hitta en installatör nära dig och få en offert. Vi tillverkar också ett DIY-kit för att hjälpa dig att skydda dina tröskelplåtar. Denna produkt finns i vår ULTIMATE PLUSTM film och vår ARMORTM film. ULTIMATE PLUSTM är vår klara självläkande lackskyddsfilm, medan ARMORTM är en stryktålig film som är svart och har en struktur som liknar ett sängfodral
Ja, förutsatt att både du och installatören är bekväma med risken, finns det inget med filmen som skulle hindra detta. Vi har också konstruktioner för de flesta karosseripaneler på nästan alla fordon, vilket skulle möjliggöra installation utan att demontera fordonet.
Ja, du kan installera en vinyl ovanpå filmen. Vi rekommenderar att du väntar 48 timmar efter installationen innan du gör det. Du kan också ta bort remsan utan att skada filmen, om den tas bort på rätt sätt.
Detta är en mycket vanlig företeelse med Lackskyddsfilm av alla märken. Det har att göra med skillnaden i brytningsindex mellan filmskiktet och bilens färg. Det är mest märkbart på sammansatta krökta ytor eftersom filmen måste sträcka sig över dessa områden för att den ska kunna installeras utan rynkor. När filmen sträcks ut blir den något tunnare i dessa områden, vilket orsakar det fenomen som syns genom polariserade glasögon. Det kan också uppstå på plana ytor när installatören måste använda en torklösning (i motsats till en glidlösning) som alkohol och vatten för att få den nödvändiga bindningen till färgen. Detta beror på skillnaden i viskositet mellan vätskorna och deras inverkan på limmets egenskaper. Polariserade glasögon har denna effekt på flera olika flerskiktsytor (inte bara lackskyddsfilm) av glas eller plast.

Film För Skydd av Framljus

Ja, Skyddsfilm för Strålkastare kan installeras på bilens framljus och dimljus.
När du använder den våta appliceringstekniken är detta normalt. Dimman är resultatet av att alkohol-/vattenlösningen avdunstar under plasten. Den vattenånga som bildas resulterar i ett dimmigt utseende i flera dagar. Dimman kommer att avta i takt med att ångorna försvinner.
Vi har funnit att våt installation ger den snyggaste installationen med minst svårigheter i de flesta fall. På större framljusstycken är bubblor och felaktig justering av materialet mycket mindre sannolika med den våta installationsmetoden. På mindre delar, t.ex. dimljus, är dock torrinstallation ibland lättare. Detta gäller särskilt om lampan har en sfärisk form.
Det är absolut nödvändigt att använda en hårtork eller värmepistol i detta område för att försegla kanterna. Värmen tjänar två syften. För det första hjälper den till att avdunsta den kvarvarande alkohol/vattenlösningen under kanterna, och för det andra gör den plasten mer följsam så att den kan anpassa sig till lampans form. Var försiktig om du använder en värmepistol för att värma plasten. Det krävs endast en liten mängd värme för att applicera materialet. Om du applicerar för mycket värme kan du skada plastens yta.
Det är bara att värma plasten och skala bort den. Det krävs en del muskler för att få bort, men den brukar normalt sett lossna utan att det blir några rester kvar på linsen. Om något klister överhuvudtaget finns kvar kan det avlägsnas genom att helt enkelt gnugga det med tummen. Limmet kommer då rullas ihop till en boll och rulla bort.

PRIMETM Fönsterfilm För Fordon

Vi erbjuder en överförbar livstidsgaranti på både PRIMETM CS-, HP- och XR-serierna. Garantin täcker sprickbildning, skalning, bubblande, delaminering, blekning och färgförändring under filmens hela livslängd. Garantin är överförbar och fortsätter med bilen även om ägaren byter ägare.
Vår fönsterfilm är utformad med ett mycket starkt lim för hållbarhet, vid avlägsnande av fönsterfilmen kommer limmet inte att överföras helt till filmen utan stanna kvar på glaset.
Vi rekommenderar inte att man installerar PRIMETM Fönstertoning på Plexiglas eller Plastfönster.
De många fördelarna med fönsterfilm inkluderar värmereduktion, ögonkomfort, UV-skydd, estetik, ökad säkerhet, integritet och energibesparingar.
Filmens procenttal står för visuell ljustransmission (VLT), dvs. hur mycket ljus som släpps igenom filmen. Ju lägre procentsatsen är, desto mörkare är filmen. Med de moderna framstegen inom fönsterfilm kan du få stor värmeavvisning med ljusare filmer och du behöver inte ha mörk fönstertoning för att få fördelarna med värmeavvisning.
Den fukt som finns kvar mellan filmen och glaset efter installationen kan ge ett dimmigt, streckigt och fläckigt utseende. Det tar flera dagar för filmen att härda helt och hållet. Den kvarvarande fukten kommer att avdunsta genom filmen; beroende på typ av film kan denna process ta ett par dagar eller till och med ett par månader (beroende på ditt klimat). När vattnet avdunstar helt och hållet bör dina fönster ha utmärkt klarhet.
Nej, fönsterfilm installeras på insidan av glaset. Detta ger maximal hållbarhet.
Efter installation av fönsterfilm ska du vänta en vecka innan du rengör insidan av fönstret där filmen installerades. Efter en vecka kan du använda XPEL Antistatisk Fönsterfilmrengöring med en mjuk mikrofiberduk. Skrapa aldrig filmen med någon typ av kniv eller rengör dina tonade fönster med något skrovligt, eftersom det kommer att repa filmen.
Vi rekommenderar att du låter bilens fönster vara upprullade i minst 24-36 timmar efter att fönsterfilmen har installerats. Detta gör att filmen kan härda och fästa på glaset innan fönstret rörs.
Ja. Samma sol som lyser upp bilens interiör kan vara skadlig för tyger, läder, instrumentbräda och andra ytor. Ultravioletta strålar är huvudorsaken till både blekning och försämring. XPEL Fönsterfilmer kan avskärma upp till 99 % av de skadliga UV-strålar som kan bleka ytor.

VISIONTM

För att filmen ska torka ut helt och hållet påverkar väderförhållandena (kallt eller varmt, molnigt eller soligt) den totala tiden. Det kan finnas små vattenpärlor och ett något grumligt utseende tills filmen torkar ut helt och hållet. Vi rekommenderar att man för säkerhets skull inte rengör filmen på 30 dagar efter installationen.

Fönsterfilm skapar en bekvämare miljö genom konsekvent klimatkontroll genom att eliminera problem med “kalla väggar” och “varma väggar”. Rummen är mer bekväma både på sommaren och vintern genom att minska “varma punkter”, oavsett var solen skiner.

Ja, samma sol som lyser upp ett rum kan vara skadlig för tyger, möbler, konstverk och mattor. Ultravioletta strålar är huvudorsaken till både blekning och försämring. Fönsterfilmer kan avskärma 99 % av de skadliga UV-strålar som kan bleka färgstarka möbler, tapeter och konstverk. Värme och ljus spelar också en roll för blekning, men om du använder fönsterfilm för att blockera nästan 100 % av UV-strålarna kan du förlänga livslängden på din personliga egendom i flera år.
Efter installation av fönsterfilm ska du vänta tills filmen har härdat innan du rengör insidan av fönstret där filmen installerades. Efter en vecka kan du använda XPEL Antistatisk Fönsterfilmrengöring med en mjuk mikrofiberduk. Skrapa aldrig filmen med någon typ av kniv eller rengör dina tonade fönster med något vasst, eftersom det kommer att repa filmen.
Filmens procenttal står för den visuella ljustransmissionen (VLT), dvs. hur mycket ljus som släpps igenom filmen. Ju lägre procentsatsen är, desto mörkare är filmen. Med de moderna framstegen inom fönsterfilm kan du få stor värmeavvisning med ljusare filmer, du behöver inte ha mörk fönstertoning för att få fördelarna med värmeavvisning.
De många fördelarna med fönsterfilm är bl.a. minskning av IR-värme, komfort för ögonen, UV-skydd, estetik, ökad säkerhet, integritet och energibesparingar.
Vår fönsterfilm är utformad för att ha ett mycket starkt lim för hållbarhet, vid avlägsnande av fönsterfilmen kanske limmet inte helt överförs till filmen och kommer att finnas kvar på glaset. Din installatör kommer att kunna ta bort detta under installationsprocessen.
Vi erbjuder filmer som ger dig avskildhet på dagen, men de nuvarande fönsterfilmsprodukterna ger inte ökad avskildhet på natten om ljuset är tänt inomhus. Du har dock möjlighet att använda en dekorativ fönsterfilm, till exempel vår Vit Frost, för att uppnå nattlig avskildhet, dock kommer du inte att kunna se in eller ut under dagen och natten.
Ja, det gör vi! Se länkarna i rubriken ovan för att hitta vår VISIONTM Säkerhetsserie
Ja, vi erbjuder säkerhetsfilm för alla lämpliga fönster. Kontrollera med din lokala installatör för att se vilka alternativ som finns tillgängliga för ditt hem och/eller kontor.
Efter installationen av fönsterfilm ska du vänta tills filmen har härdat helt innan du rengör insidan av fönstret där filmen installerades. Efter en vecka kan du använda XPEL Antistatisk Fönsterfilmrengöring med en mjuk mikrofiberduk. Skrapa aldrig filmen med någon typ av kniv eller rengör fönstren med något vasst, eftersom det kan repa filmen.
Antigraffitifilm skyddar ditt glas från vandalism och etsning. Om din antigraffitifilm skadas kan vi enkelt avlägsna och ersätta den utan att glaset skadas. Att byta ut antigraffitifilmen kostar en bråkdel jämfört med kostnaden för att byta ut glas.
Ja, vi erbjuder fönsterfilm mot graffiti/klotter för ditt hem eller kontor.
Ja, vi erbjuder dekorativ fönsterfilm för ditt hem eller kontor.
Ja, våra dekorativa filmer kan installeras i ditt badrum. Vår Vit Frost-film är en populär fönsterfilm för duschdörrar eller fönster för ett anpassat utseende och avskildhet.
Nej, den dekorativa filmen är ogenomskinlig och ger ingen synlighet när man tittar genom filmen.
Nej, om den installeras på rätt sätt kommer ditt installationsteam att ta med sig de nödvändiga materialen och verktygen för att förhindra stökigheter i ditt utrymme.

RXTM Antimikrobiell Film

I närvaro av fukt frigör tillsatsen ANTIMIKROBISK YTSSKYDD silverjoner, som kan binda starkt till mikrobernas cellulära enzymer och hämma enzymaktiviteten i cellväggar, membran och nukleinsyror. Mikrober har en negativ ytladdning, så silverjoner med positiv laddning dras till dem och stör deras elektriska balans. Detta leder till att cellväggarna sprängs och mikroben förstörs.
RXTM Antimikrobiell film kan säkert rengöras med en mängd olika tillverkares blekmedelsbaserade och icke-blekmedelsbaserade rengöringsmedel samt bakteriedödande våtservetter av kvartär ammonium från PDI, SafeTec, Steris, Jet och andra. Undvik väteperoxid.
Ja, vi rekommenderar att man använder XPEL Installationsgel för applicering av RXTM
På grund av de olika ytor som detta kan användas på rekommenderar vi den minst aggressiva rengöringsmetoden för att säkerställa att ytan inte skadas.
Tiden kan variera beroende på ytan som RXTM applicerades på och klimatförhållandena. Låt ytan vara helt härdad före användning.
Vi rekommenderar något med en slät enhetlig yta, t.ex. glas, bildskärm, målad yta osv.
Ja, RXTM kan användas både inomhus och utomhus (inte i direkt solljus) om RXTM installeras på rätt sätt och på lämpliga ytor.
RXTM kan avlägsnas på samma sätt som våra lackskyddsfilmer, men var försiktig med avlägsnandet på olika underlag.
Om du installerar på en icke-elektronisk yta kan du använda isopropylalkohol för att ta bort överflödig installationsvätska och för att skrapa av kanterna så att de sitter fast.
Vi rekommenderar Hygiena SystemSure Plus ATP Monitoring System, tillsammans med Hygiena UltraSnap Surface ATP Test Device Swabs. Båda kan hittas online via Amazon och Hygiena.
ATP är en förkortning för adenosintrifosfat och är en organisk molekyl som används av levande celler som deras huvudsakliga energikälla. Djur-, växt- bakterie-, jäst- och mögelcellprodukter bryter ner ATP för att driva flera biologiska processer, och den viktigaste energiöverföringsmolekylen i cellen. Förekomst av ATP på en yta tyder på att ytan inte har rengjorts tillräckligt och att den har potential att hysa och stödja bakterietillväxt. Resterna kan också innehålla farligt material, inklusive potentionella allergener. ATP är därför en idealisk indikator på ytans renhet.
Ja, vi erbjuder RXTM i både blank och matt finish.
RXTM har inte godkänts av FAA och vi kan därför inte rekommendera användning på flygutrustning för närvarande.

Det finns oändliga möjligheter med RXTM Antimikrobiell Film, bland annat: Sjukhus, Akutmottagningar, Kirurgiska Centrum för Öppenvård, Livsmedelsindustrin, Bostäder och Kommersiella lokaler med mera.

Du kan använda samma testutrustning som nämns ovan för att testa ATP på ytan, Hygiena SystemSure Plus ATP Monitoring System, tillsammans med Hygiena UltraSnap Surface ATP Test Device Swabs.

Lätta repor på ytan läker av sig själva när yttre värme tillförs.

FUSION PLUSTM

FUSION PLUSTM använder kiseldioxidteknik. Det är en komplex kemisk matris som är unik för oss. En kombination av flera tekniker som korslänkar mycket starkt för att bilda en stark 9H beläggning.
Enkelt underhåll, hydrofobiska egenskaper och självrengörande egenskaper.
FUSION PLUSTM har en 4-årig garanti. Vi rekommenderar dock att du använder vår XPEL Keramisk Boost-spray för att skydda finishen och förbättra de hydrofobiska egenskaperna.
Ja, FUSION PLUSTM är en 9H keramisk beläggning som är reptålig.
Fullständig härdning tar cirka 3 dagar – full härdning bör uppnås innan fordonet tvättas (tiden kan behöva förlängas beroende på förhållandena).
Ja, FUSION PLUSTM MARIN har utformats för att hjälpa till att skydda din vattenfarkosts yta.
Nej, vi erbjuder för närvarande ingen keramisk beläggning för flygplan.
Nej, garantin täcker följande: FUSION PLUSTM hjälper till att skydda bilens lack mot oxidation, förlust av glans, UV-skador, stötar från insekter, färgblekning, surt regn och färgkalkning

Det första man bör veta är att de två produkterna inte är jämförbara och därför inte är en riktig jämförelse med varandra. Lackskyddsfilm ger ett uretanskikt som skyddar mot stenskott och repor. Keramiska beläggningar, även när de är härdade, är mikrometer tjocka och inte konstruerade för att stoppa stenskott. Med detta sagt är det en utmärkt produkt för skydd mot miljöföroreningar som fågelspillning, insektspillning med mera.

Dessutom gör det att det är mycket lättare att rengöra väggummi från bilen. För att ytterligare besvara frågan – keramiska beläggningar är till för kunder som vill ha ett grundläggande skydd tillsammans med ökad glans, färgdjup, utmärkta hydrofobiska och självrengörande egenskaper. PPF är för kunder som vill ha ett verkligt skydd mot stenskott och repor.

Denna kombination är mycket vanlig. Bilentusiasten är ute efter det bästa möjliga underhållet. Med PPF och keramisk beläggning skyddas bilen mot stenskott, vägrester och annat samtidigt som den får alla fördelar som en keramiskt belagd bil har. Dessa fördelar är hydrofobska egenskaper, självrengöring, ökad glans och ett bättre djupare utseende.

Beläggningen förenas med den målade ytan och skapar ett nytt funktionellt lager. Genom att skapa en oskiljaktig bindning på molekylär nivå med bilens lackering får du en beläggning som inte kan tvättas bort som ett vax eller förseglingsmedel.

Om ditt fordon är skyddat med FUSION PLUSTM rekommenderas det starkt att du använder en godkänd biltvättslösning, till exempel XPEL Sköljfri Biltvätt, som är formulerad för att hjälpa till att kapsla in smuts och hjälpa till att hålla din yta skyddad och fri från repor. XPEL Sköljfri Biltvätt har testats och fungerar utmärkt med FUSION PLUSTM Keramisk Beläggning. När du har tvättat klart ditt fordon rekommenderar vi att du använder XPEL Keramisk Boost spray, för en extra slät, hydrofobisk yta. Vi har också XPEL Detail Spray för snabba avtorkningar mellan tvättarna.

Du kan appliciera Ap FUSION PLUSTM på STEALTHTM film. Det gör inte ytan glansig, utan ökar djupet i den matta finishen.

9H hårdhet är en klassificering baserad på Pencil Hardness Test, som vanligtvis används av tillverkare av klara och pigmenterade ytbeläggningar. Pencil Hardness testet används för att bestämma reptåligheten för en beläggningsyta genom att använda pennor för att skrapa ytan och betygsätta reptåligheten i förhållande till den pennans hårdhet och andra material med liknande hårdhet.

FUSION PLUSTM är godkänd för att installeras på bilens lack och bilars lackskyddsfilmer.
Nej, vi erbjuder för närvarande ingen självläkande beläggning. Vi har dock våra lackskyddsfilmer som har självläkande egenskaper.
FUSION PLUSTM GLAS är inte en skyddande film för vindrutan och förhindrar inte stenskott. Den hjälper till att göra glasytan mer vattenavvisande.
Vi rekommenderar att du använder XPEL Antistatisk Fönsterrengöring.
Ja, PLAST & LISTER hjälper till att förhindra blekning på grund av UV-strålar. Den förbättrar och föryngrar också ytan på plast och lister.
Vi rekommenderar att du använder XPEL Sköljfri Biltvätt.
Ja, den här produkten är utformad för höga värmetemperaturer på ytor i hjul och bromsok på ditt fordon.
Nej, fabriksinteriörer ska inte missfärgas, vår produkt låter materialet andas och behåller sin naturliga känsla och sitt ursprungliga utseende.
FUSION PLUSTM KLÄDSEL hjälper till att förebygga fläckar och spill på invändiga ytor.

FUSION PLUSTM KLÄDSEL hjälper till att skydda dina invändiga ytor (tyg, mattor, läder och vinyl) från spill och fläckar. Det är inte en vattentät beläggning.

Ja, KLÄDSEL kan användas på mattor. Alla interiörer måste rengöras professionellt innan KLÄDSEL appliceras. Undvik Alcantara och mockaytor.
FUSION PLUSTM MARIN hjälper till att förhindra fula skador i samband med UV-strålning och blekning av färger.
Ja, FUSION PLUSTM MARIN fungerar på målade ytor och gelbeläggningar inom vattenfarkostindustrin.
Ja, du kan använda FUSION PLUSTM MARIN på din båttrailer för att skydda den när du sjösätter din vattenfarkost.

Meddelande om att lämna webbplatsen

Du är på väg att lämna webbplatsen! Klicka på “Fortsätt” nedan om du vill gå till XPEL.com, en engelskspråkig webbplats. Om du inte vill lämna webbplatsen stänger du det här meddelandet.

Tack!

Din förfrågan har skickats och mottagits. Vänligen ge oss 24 timmar för att svara. Om du behöver ringa oss, kan du nå oss på +310134675547.